Actualitat Notícies

Más de 200 personas participan en la primera Semana del Comercio de Alfafar

Les activitats programades han permés assessorar directament persones emprenedores i crear noves sinergies entre associacions comercials a nivell comarcal
Más de 200 personas participan en la primera Semana del Comercio de Alfafar

Més de 200 persones s'han sumat a la primera edició de la Setmana del Comerç, a través de les activitats que s'han desenvolupat entre el 10 i 15 de desembre.

D'esta forma, l'Ajuntament d'Alfafar, a través de la seua Agència de Desenvolupament Local, ha aconseguit el seu objectiu principal: establir un nou programa de foment del comerç de proximitat, des de tres perspectives noves a Alfafar. Aqueixos pilars són la millora de l'organització interna de les associacions de comerciants, fomentar la inversió de les persones emprenedores en el comerç local d'Alfafar i sensibilitzar a la ciutadania sobre les virtuts del comerç de proximitat.

Des d'este enfocament, la primera experiència pilot de la Setmana del Comerç ha agrupat un conjunt d'activitats dirigides als comerciants, joves i persones emprenedores tant d'Alfafar com dels municipis veïns.

“El projecte és el reflex de la filosofia de l'àrea de Comerç d'Alfafar, que passa per aprofitar el potencial de la localitat com a creador d'ocupació, assumir els reptes més importants com el del relleu generacional en els models de negoci més tradicionals, i la resposta a les idees de negoci que poden tindre un impacte important en la localitat”, com destaca el president del Consell de Comerç i Economia Local d'Alfafar, Toni Milla.

Començar a emprendre amb seguretat

A través de sessions de *mentorización, assessorament i *coaching, s'ha aconseguit assessorar i donar un impuls als projectes de 5 persones amb idees de negoci, així com posar-les en contacte amb institucions tals com Cambra de Comerç, València Activa o Fundació Equip Humà.

En esta línia, Alfafar estudia l'organització d'un nou programa de sessions de networking pensat per al sector comercial, donat l'èxit del primer esdeveniment d'esta classe celebrat en el Mercat Municipal, on es van compartir les experiències tant de persones emprenedores joves amb comerços de llarga trajectòria en la localitat.

Un projecte de treball en clau comarcal

La col·laboració de Fundació Horta Sud ha sigut clau per a posar en comú el potencial dels projectes a nivell comarcal. En aquest sentit, les associacions de comerciants i professionals d'Alfafar (Acypal) i Sedaví (Acese) han pogut fer els primers passos del que hauria de ser un projecte de foment i suport de l'activitat comercial de proximitat a nivell comarcal.

El comerç local i els seus valors

Més de 100 persones van participar de les activitats infantils #YoSoyComercioAlfafar, una jornada familiar, en plenes festes nadalenques, amb un objectiu clar: “aprendre en família els valors únics del comerç de proximitat i el treball que exigeix la qualitat del servei que presten diàriament”.

© 2015 - Ajuntament d'Alfafar - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball