El municipi en xifres

DADES GEOGRÀFIQUES

Comarca: L'Horta Sud
Extensió (km2): 10.00
Núclis de població: El seu nucli urbà edificat ocupa tan sols poc més d'un 10%, estant gran part del terme dins del Parc Natural de l'Albufera.

El municipi d'Alfafar compta amb els següents nuclis de població:

- Barri antic: Es troba situat en les proximitats de l'estació del ferrocarril, i és on es desenvolupa l'activitat més important de la vida econòmic-administrativa d'Alfafar. Al voltant de la Plaça del País Valencià se situen l'Església Parroquial La nostra Senyora del Dó, l'Ajuntament, el Centre Cultural i Recreatiu, el Mercat Municipal, la Biblioteca Municipal i el Centre Instructiu Musical.

- Barri d'Orba: També anomenat Parc Alcosa, construït a la fi dels anys 60, es caracteritza principalment pels habitatges protegits. És el més poblat dels barris d'Alfafar, amb al voltant de 6.000 habitants. En el centre del Barri està situada l'Església Parroquial Santa Fe i la plaça de Poeta Miguel Hernández .

- Barri de la Fila: Situat en la rodalia de la séquia de la Fila, és un barri que es va generar a principis del segle XX com a expansió del barri antic per a construir nous habitatges. També anomenat 'Els Patis' donat que inicialment eren parcel·les

- Barri de Sant Jordi: Situat entre la via del ferrocarril i el Camí ral de Madrid, va ser a principis del S. XX, la zona industrial d'Alfafar. Actualment, travessat per l'Avinguda Gómez Ferrer, manté una important activitat comercial.

- Barri del Tremolar: Situat en la carretera de Castellar a Pinedo i la seua rodalia, en ple Parc Natural de l'Albufera, està travessat per la séquia del Tremolar. Fins als anys 60, la séquia va ser el port de l'Albufera més pròxim a València, ple de vida i activitat amb les seues barques, pescadors, arrossers, etc. El viatger que s'aproxima a estos paratges, pot trobar, una illa de tranquil·litat i extemporaneïtat, a menys de cinc minuts de l'activitat urbana.

- Polígons comercials: En els seus inicis en els anys 70, es va construir la superfície comercial "Continente" al costat de l'autopista, este va ser l'origen d'una vocació comercial dels futurs polígons d'Alfafar. En l'actualitat, hi ha més de 100 empreses situades en els polígons comercials que limiten amb Carrefour (antic Continente). A més compta amb el Centre Comercial MN4, Parc Albufera i Alfafar Parc, l'eix principal de la qual és la multinacional IKEA.
Límits: Limita al Nord amb València ciutat i Sedaví, a l'est de nou amb València i les seues pedanies, al Sud amb Massanassa i el Parc Natural de l'Albufera i l'Oest amb Paiporta i Benetússer.
Distància a la capital de província: 5.00 (km)
Infraestructures de comunicació:

DADES DEMOGRÀFIQUES

Nre. de dones: 10791
Nre. d'hòmens: 10340
Xifra de població: 21131
Nre. de llars: 10340
Densitat de població: 2092.00 (Habitants/Km2)

DADES COMERÇ DETALLISTA

Alimentació
Comerç Tradicional m2
Supermercats m2
No Alimentació
Vestit i Calçat m2
Llar m2
Resta no alimentació m2
Comerç mixte i altres
Grans magatzems m2
Hipermercats m2
Magatzems populars m2
Altre comerç mixte m2
Centres Comercials
Centres Comercials m2
Indicador de dotació comercial:
0.00 (nre. establiments /1000 habitants)
Grau de concentració comercial

ALTRES DADES COMERCIALS

Nre. de IAE:
Nre. de mercats: 1
Mercat municipal: UN MERCADO INTERIOR MUNICIPAL EN EL CASCO ANTIGUO
Nre. mercats no sedentaris: 2
Mercats no sedentaris: CASCO ANTIGUO Y BARRIO DE ORBA
Dotació d'aparcaments:
Superfície peatonal: m2

© 2022 - Ajuntament d'Alfafar - Conselleria de Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball